GÅ EN KURS I MINDFULNESS

GRUPPKURS

ANDRUM-

grundkurs i mindfulness

Kursstart: 2 april -24

Antal tillfällen: 5

Tid: tissdagar 18-19.30

Plats: online via zoom

Pris: 2595:-

Du får 10% rabatt medkoden: JESSICAHEDIN

Info om kursen

ANDRUM - en grundkurs i mindfulness.

I den här kursen kommer du få uppleva mindfulness både teoretiskt och praktiskt. Den är för dig som längtar efter att stanna upp lite, stilla ditt aktiva sinne och bli mer närvarande i ditt liv. Den ger dig verktyg att hantera stress, och ökar din medvetenhet om din kropps signaler och dina behov. I kursen ingår ljudfiler med meditationer som du gör hemma dagligen mellan våra träffar. Meditationerna är ca 10 min långa.


Platserna är begränsade och säljs via Mindfulnesscenter, klicka på LÄS MER/BOKA HÄR för att komma till mer information om kursen och för att boka en plats. Du får 10 % rabatt i kassan med koden: JESSICAHEDIN
one-to-one ONLINE

MINDFULNESS-coaching

”Individuell mindfulness-coaching i ett paket om 4 träffar online där du lär dig grunderna i mindfulness. Coachingen syftar till att hjälpa dig bli mer närvarande i nuet och njuta i stunden, öka dina möjligheter till återhämtning i vardagen och ge dig verktygen för att minska oro och stress och stärka ditt inre lugn.” 

Vi träffas 1 gång varannan vecka online eller fysiskt i Ängadalen för dig som hellre vill det. Vi ses 60 min per tillfälle, totalt 4 tillfällen. Under dessa tillfällen får du lära dig grunderna i mindfulness-meditation och medveten närvaro och se vilka effekter det får för just dig!


Under träffarna gör vi guidade mindfulnessövningar och går igenom grunderna i mindfulness. Mellan våra träffar rekomenderas du träna meditation ca 10 min per dag i valfri form. 

4 tillfällen a´ 60 min - 3960 kr.

Startdatum löpande efter ök.

Kundrecension från en av mina deltagare

i gruppkurs mindfulness:

"Jag känner mig lugnare och sover bättre.

Jag stressar inte upp mig lika lätt, eller oroar mig för saker."

Vad kom det sig att du valde att gå en kurs i mindfulness? Vad behövde du hjälp med?

Jag behövde hjälp med att hitta sätt för att sluta oroa mig för saker/stressa upp mig för saker och att inte förstora upp saker. Jag behövde få hjälp med att vara här och nu och kunna känna ett lugn.


Hur var det att gå kursen i en grupp? Vad lärde du dig?

Jag tyckte det var skönt att gå kursen i en grupp. Det kändes skönt att de andra i gruppen ibland hade liknande känslor/tankar/upplevelser av övningarna som vi gjorde. Och det var också väldigt intressant att höra hur de andra deltagarna upplevde saker, eller såg på saker på ett helt annat sätt än vad jag själv gjorde. Det kändes också fint att vi var en liten grupp där vi var öppna mot varandra, man fick prata och kände att de andra lyssnade på det man berättade. Jag tror att det gav mig mer att gå en mindfulness-kurs i en liten grupp, än om jag hade gått den själv eller i en större grupp. För varje deltagare fick verkligen ta sin tid. Jag lärde mig hur man kan göra egna mindfulness-övningar/kroppsscannings-övningar. Jag lärde mig hur jag ska göra när jag känner mig stressad/orolig för saker. Jag lärde mig att se på tankar/känslor på olika sätt. Jag har hittat verktyg som gör att jag ganska snabbt och lätt kan komma till ro. Jag lärde mig också att verkligen lyssna när någon pratar, vilket jag har fortsatt att försöka göra, genom att repetera delar av det en person sagt. För det är väldigt skönt när man själv pratar, att någon verkligen har lyssnat på det som man har sagt. Jag känner att jag har lärt mig att mer kunna släppa saker.


Hur ser du att mf-kursen har påverkat dig? Vad har du fått för resultat?

Jag gör kroppsscanning och/eller andningsankaret dagligen. Och jag känner även när jag behöver göra fler eller längre övningar utöver dessa. Jag har blivit bättre på att göra en sak i taget, om jag tex ska äta så äter jag bara, jag håller inte på med telefonen samtidigt. Jag känner mig lugnare och sover bättre. Jag stressar inte upp mig lika lätt, eller oroar mig för saker. Och när jag känner att stressen eller oron kommer så känner jag att jag har verktygen till att lugna mig. Jag har blivit snällare mot mig själv och börjat se mitt eget värde. Och tar mig tid för att ge mig själv lugn.


Skillnaden på mindfulness och annan stresshantering som du provat?

Jag tycker den stora skillnaden är att jag, i och med kursen, fått en bredare kunskap inom området, och hur jag själv delvis kan påverka mitt eget mående. Det känns som om mindfulness är en hållbar livsstil. Eftersom vi jobbade med övningarna dagligen, så känns det som att dom blev en vardag.

Fler recensioner från deltagare i gruppkurs mindfulness:

"Kursen uppfyllde mina förväntningar med råge, det var bra gemensamhet och trygg känsla i gruppen. Jag fick verktyg att hantera vardagssituationer."


"En mycket bra kurs och kursledare. Jag har blivit mer medveten och fått lugnande verktyg. Jag har fått lyfta på locket och bearbeta saker som gjort att jag nu mår bättre. Jag har lärt mig slappna av och att acceptera det som inte går att förändra. Jag har fått lättare att vara här och nu, ja jag har lärt mig att leva!"


Kursen var fantastisk, mycket bättre än jag hade förväntat mig. Jag fick äntligen verktyg för att hitta struktur och få lugn och ro i min vardag, som förr kändes övermäktig. Jag somnar nu lättare varje kväll och sover bättre varje natt. Jag har lärt mig massor om mig själv, att vara mer varsam med mig själv och snällare mot mig själv, lika snäll som mot andra.”


”Kursen överträffade mina förväntningar. Jag trodde inte att det skulle vara så här bra verktyg eller att det skulle förändra mitt sätt att tänka, känna och hantera saker så mycket! Jag skulle rekommendera alla att gå den!”


”Gruppens gemenskap har tagit fram det bästa i mig, jag vågar mer och har lärt mig att acceptera mig själv som jag är.”


”Kursen var väldigt bra. Jag har fått verktyg att hantera stress och min värk i kroppen. Nu lever jag ett liv med mindre smärta och mindre stress."