QI GONG - COACHING

one-to-one ONLINE

MINDFUL

Qi gong

”Individuell Mindful Qigong i ett paket om 4 träffar online där du lär dig grunderna om meditation i rörelse. Rörelserna är mycket enkla och mjuka, utförs stående eller sittande och anpassas efter dina behov.

Mindful Qigong syftar till att hjälpa dig bli mer närvarande i nuet, släppa på spänningar i kroppen, fördjupa andningen, öka dina möjligheter till återhämtning i vardagen och ge dig verktyg för att minska oro och stress och stärka ditt inre lugn.” 

Vi träffas 1 gång varannan vecka online eller fysiskt i Ängadalen för dig som hellre vill det. Vi ses 60 min per tillfälle, totalt 4 tillfällen. Under dessa tillfällen får du lära dig grunderna i Mindful Qigong - meditation i rörelse. Efter dessa träffar kommer du själv kunna utöva några enkla qigong-övningar som ett verktyg för att lugna sinnet och en splittrad hjärna närhelst du behöver det i din vardag.


Under träffarna gör vi guidade lugna rörelser - Mindful Qigong och går igenom grunderna för utövandet. Mellan våra träffar rekomenderas du träna Mindful Qiging ca 10 min per dag.

4 tillfällen a´ 60 min - 3960 kr.

Startdatum löpande efter ök.

Mer info om mindful qigong

Mindful Qigong kan beskrivas som meditation i rörelse, en tusenårig praktik som möter mordern vetenskap. Man utövar mycket enkla, mjuka och långsamma rörelser, stående eller sittande. Rörelserna är inte fysiskt anstängande utan syftet är att sakta ner och pausa med helt kravlösa rörelser för att stilla sinnet och aktivera kroppens lugn och rosystem - parasympatiska nervsystemet. Fokus ligger på att stanna upp och förankra uppmärksamheten på kroppen, andningen och sinnena och det är en mycket effektiv metod för att stressa ner och få ny energi. Qi kan beskrivas som energi och denna mjuka form av Qigong ökar energin i kroppen och hjälper Qi att flöda mer fritt och släppa på spänningar, både muskulära och känslomässiga.


Vid regelbundet utövande visar forskningen på bland annat minskad stress, mindre depression och ångest, bättre minne och sömn, sänkt blodtryck, minskad smärta, ökad energi och förbättrad andning.

Stresshormonet kortisol och inlammationsmarkörer som cytokiner sjunker, blodsocker och kolesterol sjunker och man kan till och med mäta ökad aktivitet av telomeraser, ett enzym som skyddar våra kromosomer och därmed åldrandet.