MINDFULNESS - COACHING

one-to-one ONLINE

MINDFULNESS-coaching

”Individuell mindfulness-coaching i ett paket om 4 träffar online där du lär dig grunderna i mindfulness. Coachingen syftar till att hjälpa dig bli mer närvarande i nuet och njuta i stunden, öka dina möjligheter till återhämtning i vardagen och ge dig verktygen för att minska oro och stress och stärka ditt inre lugn.” 

Vi träffas 1 gång varannan vecka online eller fysiskt i Ängadalen för dig som hellre vill det. Vi ses 60 min per tillfälle, totalt 4 tillfällen. Under dessa tillfällen får du lära dig grunderna i mindfulness-meditation och medveten närvaro och se vilka effekter det får för just dig!


Under träffarna gör vi guidade mindfulnessövningar och går igenom grunderna i mindfulness. Mellan våra träffar rekomenderas du träna meditation ca 10 min per dag i valfri form.

4 tillfällen a´ 60 min - 3960 kr.

Startdatum löpande efter ök.

Mer info om mindfulness

Mindfulness kan beskrivas som "att vara medvetet närvarande i nuet och att uppleva ögonblicket som det är". Det är alltså inget konstigt eller svårt i sig, det är en förmåga vi alla har, och ändå är det vanligt att vi upplever oss stressade med en känsla av att inte kunna slappna av och njuta i stunden. Vår hjärna håller sig sysselsatt med oro, ältande och planerande, och mitt i allt detta glömmer vi bort att vara i nuet. 


Att utöva mindfulness kan hjälpa oss i stunden att bli lugnare, kunna tänka klarare och göra mer medvetna val. Det kan alltså fungera som ett verktyg att ta till när vi känner oss stressade. Men förhållningsättet som präglar mindfulness gör också att vi kan uppleva det postiva och behagliga i livet mer intensivt och njuta mer, det leder ofta till en ökad känsla av livskvalitet.


Att regelbundet träna mindfulness stärker vår hjärnas förmåga att hålla kvar uppmärksamheten där vi vill ha den, exempelvis i nuet, men vi får också lättare att fokusera när vi tex behöver planera eller ta emot information. Mindfulness stärker också vår förmåga att slappna av och sömnkvaliteten ökar. Minskad känsla av stress, ökad fysisk och psykisk hälsa samt stärkt immunförsvar är ytterligare några effekter som forskningen visar på i samband med regelbunden träning i mindfulness.