Aktuella kurser:

GRUPPKURS-ONLINE

ANDRUM-

grundkurs i mindfulness

Kursstart: 2 april -24

Antal tillfällen: 5

Tid: tisdagar 18-19.30

Plats: online via zoom

Pris: 2495:-

Du får 10% rabatt med koden: JESSICAHEDIN

Info om kursen

ANDRUM - en grundkurs i mindfulness.

I den här kursen kommer du få uppleva mindfulness både teoretiskt och praktiskt. Den är för dig som längtar efter att stanna upp lite, stilla ditt aktiva sinne och bli mer närvarande i ditt liv. Den ger dig verktyg att hantera stress, och ökar din medvetenhet om din kropps signaler och dina behov.I kursen ingår ljudfiler med meditationer som du gör hemma dagligen mellan våra träffar. Meditationerna är ca 10 min långa.


Platserna är begränsade och säljs via Mindfulnesscenter, klicka på

LÄS MER/BOKA HÄR för att komma till mer information om kursen och för att boka en plats. Du får 10 % rabatt i kassan med koden: JESSICAHEDIN
Kommande kurser:

GRUPPKURS

LÄR KÄNNA DINA

DELPERSONLIGHETER

Kursstart: 

Antal tillfällen: 4

Tid: 10:00-15:00

Plats: Ängadalens, Höghult

Pris: 2595:-

(lunch och fika ingår i kursavgiften)

Info om kursen

I den här kursen, fördelad på 4 tillfällen, får du nyfiket och lekfullt utforska din personlighet genom ett delpersonlighetsarbete. Delpersonligheter är inget annat än olika sidor av oss som kommer fram i olika situationer. Säkert har du märkt att du ”blir lite olika” i ditt sätt att vara beroende på kontext och situation. Exempelvis har vissa människor en tendens att framkalla en viss sida hos oss. Ofta gynnar denna flexibilitet oss, men ibland begränsar den oss. Det vet alla som tex har en ”blyg sida”, hur frustrerande och begränsande det kan vara ibland. Eller för den delen en orolig sida, och hur jobbigt det kan vara. Hur starka sidorna är hos oss varierar.


I kursen får du lära känna dina olika sidor och bli medveten om hur och när de gynnar och begränsar dig. Vi tittar närmare på ”den inre kritikern” som vi alla har mer eller mindre av. Vi tittar också på hur delpersonligheter uppstår och vad de fyller för funktion. Du får också förståelse för hur du kan styra dem så att de inte styr dig, för att kanske bli mer av den du vill vara.

Ämnen vi kommer att jobba med i kursen:

- Vad är delpersonligheter?

- Hur ser jag på mig själv och min personlighet?

- Vilka är mina starkaste sidor i personligheten?

- Min inre kritiker

- Motpoler inom mig

- Hur gynnar och begränsar vissa delpersonligheter mig?

- Hur kan jag styra mina delpersonligheter så att de inte styr mig?

- Hur uppstår en delpersonlighet och vad har den för funktion?

- Allmänmänskliga behov, vad är det?

Vi träffas under 4 söndagar 10-15 i Ängadalen.

Lunch och fika ingår i kursavgiften.

Begränsat antal platser, max 8 deltagare


Varmt välkommen!

GRUPPKURS-LIVE-ONLINE

MINDFULNESS

Kursstart: 

Antal tillfällen: 8 torsdagar

Tid: 18-20

Plats: Online

Pris: 3590:-

plus kostnad för e-kurs/material

Info om kursen

I den här kursen får du lära dig grunderna inom mindfulness. 

Du får under 8 veckor träna din hjärna på ett sätt som leder till ökat välmående. Det är en gedigen kurs som verkligen gör det möjligt för en djupgående föränding i hjärnans sätt att hantera stress bland annat. Forskning visar att just dessa 8 veckors-kurser resulterar i en upplevelse av minskad stress, ökad psykisk hälsa, ökad fysisk hälsa, bättre sömn samt ökad koncentration och fokus. Du stärker din kropps lugn och rosystem, och ökar förmågan att åtehämta dig lättare. 


Under träffarna gör vi guidade mindfulnessövningar varvat med teori och det finns gott om utryme för reflektion och frågor. 

Mellan våra träffar online tränar du hemma ca 10-20 min /dag via en e-kurs innehållande mindfulnessmeditationer, e-kursen köps separat för ca 50 kr/mån och ingår inte i kurspriset.


Vi träffas under 8 onsdagar 18-20 online via zoom.

Begränsat antal platser, max 8 deltagare.

Mindfulness är ett sätt att träna hjärnan för bättre fokus och ökad medvetenhet, vilket leder till att vi bygger upp en motståndkraft mot tex stress, oro och ångest.

Vi ökar vår förmåga att vara just här och nu, att verkligen njuta när tillfälle ges och inte ständigt vara på väg någon annanstans. Förmågan att hantera allt som pågår i vårt huvud som grubbel, oro och annat som distraherar och påverkar oss negativt ökar. Men vi lär oss också att på ett mjukt och medkännande sätt ta oss an det svåra och jobbiga i livet och minska vårt lidande. 

Med regelbunden träning blir mindfulness också ett förhållningssätt, som sätter våra attityder mot oss själva och livet i stort.  


Låter det spännande är du varmt välkommen att delta i denna kurs som kan ge djupgående förändring i dig med effekter som ny kraft och energi, ett lugn från djupet i dig själv och en ökad livskvalité!


GRUPPKURS-LIVE-ONLINE

TEMA

STRESS & UTMATTNING

Kursstart:

Antal tillfällen: 8 söndagar 

Tid: 18-20

Plats: Online

Pris: 3595:-

Info om kursen

I den här kursen, fördelad på 8 tillfällen, får du med dig verktyg för att hitta balans i vardagen och du får kunskap om hur kroppens stressystem fungerar och hur du stärker ditt återhämtningssystem. Du bygger upp din motståndskraft mot stress genom att bli medveten om vad som tar energi och ger energi för dig, och du lär dig hushålla med din egen energi.


Du lär dig tolka kroppens signaler och känslor och förstå behoven bakom dem. Vi tittar också på hur man kan bli bättre på att tillgodose sina egna behov och kommunicera dem med sin omgivning. Vi kommer att gå igenom hur du med andningens hjälp kan öka ditt välbefinnande. Vi tittar på hur tankar, känslor och behov hänger ihop med välmående.

Ämnen vi kommer att jobba med i kursen:

- Mina grundläggande individuella värderingar

- Kroppen och dess signaler, hur skall jag tolka dem?

- Känslor och koppla dem till behov, och hur förhåller jag mig till dem?

- Gränssättning, att säga nej

- Andningen och hur jag kan använda den för att öka mitt välmående

- Stressystemet och återhämtningssystemet, teori och förståelse, hur funkar jag?

-Verktyg för återhämtning, lugn och ro

- Empati-medkänsla, vad tar energi och vad ger energi?

- Sömn, hur främjar jag god sömn?

Vi träffas under 8 söndagar 18-20 online via zoom.

Begränsat antal platser, max 8 deltagare.

GRUPPKURS

MÖT DITT INRE BARN

Kursstart:

Antal tillfällen: 5

Plats: Ängadalens

Pris: 2995:-

Anmälan stängd

Info om kursen

I den här kursen får du genom kreativa och spännande metoder ta kontakt med ditt ”inre barn”. Vi har alla ett ”inre barn” som bär på våra minnen från uppväxten och som vi kan etablera kontakt med, det innebär helt enkelt att ta kontakt med en tidigare version av oss själva. I den processen lär man känna sig själv på djupet och kan även börja utveckla en positiv känsla för den man är i grunden, en ökad självkänsla. Det är en kreativ process att möta sitt inre barn och under kursen kommer vi att arbeta med bland annat visualiseringsövningar, inre bilder, skrivande och målande.


Det inre barnets känslor och reaktioner fungerar som ett datorprogram som installerats tidigt och som sedan styr hur informationen kommer att hanteras. De synapskopplingar som etableras i hjärnan på ett tidigt stadium kommer att påverka mönstret för vårt tänkande och kännande livet igenom.

Du hanterar relationen till ditt inre barn dagligen antingen du vill det eller inte. Kanske säger vi till oss själva ibland ”var inte barnslig nu” eller något liknande när vi reagerar kraftigt på en situation som vi tycker att vi ”borde” kunna hantera bättre. Man kan säga att vi har ett dubbelseende med två versioner av världen. Dels genom våra vuxna ögon, och dels genom det inre barnets känslor och föreställningar. Ibland kan det kännas som att tankar och känslor lever två olika liv. 


Här öppnar vi dörren till tidigare ordlösa föreställningar som påverkar vårt liv utan att vi är medvetna om det!


Låter det spännande är du varmt välkommen att delta i denna kurs som kan ge snabb och djupgående förändring med effekter som ger ny kraft och energi, kreativitet och en starkare självkänsla!

Vi träffas under 5 lördagar 10-15 i Ängadalen.

Lunch och fika ingår i kursavgiften.

Begränsat antal platser, max 8 deltagare

Har du frågor eller funderingar, eller kanske önskemål om andra kurser? Tveka inte att höra av dig!

unsplash